![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMJBZST5T4bj6cgtbaD_7zytZ6hBf2FNTdjBxffivSG9kt0-gs15_kap33gke_afGLYi2SLYWt2TgwaK6NaTDqqMHNjjCs7q6wJQmzRkLvhjnDS383VCRlg7ZUPgf4zX5VL7vEupYybjE/s320/R+Ruinart.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPfVujD8l62YqS1nfpJeLJo4FK87L3KC1X3ucLYjVzbMWs7572oE4fjV3s-RNjwfpgmzdsSPbuk9Q7MPsBQQLzRU2E0xdlSEMM5cF-4CTdduOoNAG-lwE9viljv-rvdptCt93jChUnqW4/s320/Cryss+5.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdQsG8K_z5TqCyVAVpo6ycVN35cUJSZbDvpqg74i4WZiae7-vl-2LnGii69XbUPHSCWvOpzjKMSstSsw7Nd0MTQw8P1wys2lScHb2rQbcG3vUftk-mSBSJ-0kNKoctWSQQPmmp1RFkdgc/s320/Cryss+3.jpg)
Kategori: Mousserande viner
Druva: Pinot Noir, Chardonnay
Ursprung: Champagne
Alkohol: volym 12,5%
Ursprungsland: Frankrike
Ursprung: Champagne
Producent: Ruinart
Årgång: 2002
Leverantör: Winepartners
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/379 Kr/ 763701
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Beskrivning: Färg är ljusgul med intensitet och små fina bubblor. Ren, nyansrik något brödigt i doften med toner av citrus och smör. Torr elegant, balanserad smak med mycket frisk fruktsyra och en lång harmonisk eftersmak
Framställning: Vinet genomgår både alkohol och malolaktiskt jäsning vid en temperatur på 18-20 C, sedan sker kolsyrejäsning i ca 35-42 dagar vid 11C. Vinet lagras i 6 år innan det släpps till försäljning.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i 3-7 år till om bra lagringsmöjligheter finns
Passar bra till: Att njuta av men den komplexa karaktären gör att den går utmärkt att servera till både fisk- och ljusare kötträtter. Men framförallt ska den drickas och njutas helt allena som aperitif.
Druva: Pinot Noir, Chardonnay
Ursprung: Champagne
Alkohol: volym 12,5%
Ursprungsland: Frankrike
Ursprung: Champagne
Producent: Ruinart
Årgång: 2002
Leverantör: Winepartners
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/379 Kr/ 763701
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Beskrivning: Färg är ljusgul med intensitet och små fina bubblor. Ren, nyansrik något brödigt i doften med toner av citrus och smör. Torr elegant, balanserad smak med mycket frisk fruktsyra och en lång harmonisk eftersmak
Framställning: Vinet genomgår både alkohol och malolaktiskt jäsning vid en temperatur på 18-20 C, sedan sker kolsyrejäsning i ca 35-42 dagar vid 11C. Vinet lagras i 6 år innan det släpps till försäljning.
Lagringsmöjligheter: Vinet är mycket fint att dricka nu men kommer att utvecklas ytterligare vid lagring. Det kan sparas i 3-7 år till om bra lagringsmöjligheter finns
Passar bra till: Att njuta av men den komplexa karaktären gör att den går utmärkt att servera till både fisk- och ljusare kötträtter. Men framförallt ska den drickas och njutas helt allena som aperitif.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar