

Kategori: Vita viner
Druva: Fiano och greco.
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Irpinia
Ursprungsland: Italien
Producent: Feudi di San Gregorio
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 175 Kr / 90004
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig, örtig doft med inslag av tropisk frukt, smör och citrus.
Smak: Torr, nyanserad, fruktig smak med inslag av papaya, mango, smör och apelsin.
Användning: Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk och skaldjur.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Odlingsområde: Irpinia ligger i Kampanien, i södra Italien.
Producentbeskrivning: Feudi di San Gregorio grundades 1986 av bröderna Vincenzo, Mario och Luciano Ercolino. Egendomen ligger i Sorbo Serpico och omfattar 50 hektar vinodlingar.
Vinifiering: Jäsning på ståltankar vid en temperatur av 16-18°C. Därefter vilade vinet på sin jästfällning i fem månader, med regelbunden 'bâtonnage', (omrörning av jästfällningen).
Druva: Fiano och greco.
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Irpinia
Ursprungsland: Italien
Producent: Feudi di San Gregorio
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 175 Kr / 90004
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig, örtig doft med inslag av tropisk frukt, smör och citrus.
Smak: Torr, nyanserad, fruktig smak med inslag av papaya, mango, smör och apelsin.
Användning: Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk och skaldjur.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Odlingsområde: Irpinia ligger i Kampanien, i södra Italien.
Producentbeskrivning: Feudi di San Gregorio grundades 1986 av bröderna Vincenzo, Mario och Luciano Ercolino. Egendomen ligger i Sorbo Serpico och omfattar 50 hektar vinodlingar.
Vinifiering: Jäsning på ståltankar vid en temperatur av 16-18°C. Därefter vilade vinet på sin jästfällning i fem månader, med regelbunden 'bâtonnage', (omrörning av jästfällningen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar