

Kategori: Röda viner
Druva: Nebbiolo
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Langhe
Ursprungsland: Italien
Producent: Fontanafredda
Supplier: EnoSvezia
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 99 Kr / 2230
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Medel till djup rubinröd färg.
Doft: Medelstor, hallonfruktig doft med karaktär av lakrits, mörka körsbär, violer och fat.
Smak: Torr med balanserad till frisk syra, strama tanniner och medelfyllig kropp. Smak av mörka bär, körsbärskärnor, violer med stram avslutning.
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i, slutet av september. Frukten kommer från såväl Fontanafreddas egna vingårdar kring Alba som från lokala kontrakterade odlare i Langhe. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 26-28˚C i 8 dagar. Under alkoholjäsningen syresätts, sk micro-oxidation, vinet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och mognar 12 månader på franska ekfat av olika storlek. Vinet filtreras lätt innan det buteljeras.
Servering: Smakrika kötträtter av nöt och vilt, grytor och gräddiga pastarätter.
Lagring: 1-5 år
Druva: Nebbiolo
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Langhe
Ursprungsland: Italien
Producent: Fontanafredda
Supplier: EnoSvezia
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 99 Kr / 2230
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Medel till djup rubinröd färg.
Doft: Medelstor, hallonfruktig doft med karaktär av lakrits, mörka körsbär, violer och fat.
Smak: Torr med balanserad till frisk syra, strama tanniner och medelfyllig kropp. Smak av mörka bär, körsbärskärnor, violer med stram avslutning.
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i, slutet av september. Frukten kommer från såväl Fontanafreddas egna vingårdar kring Alba som från lokala kontrakterade odlare i Langhe. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 26-28˚C i 8 dagar. Under alkoholjäsningen syresätts, sk micro-oxidation, vinet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och mognar 12 månader på franska ekfat av olika storlek. Vinet filtreras lätt innan det buteljeras.
Servering: Smakrika kötträtter av nöt och vilt, grytor och gräddiga pastarätter.
Lagring: 1-5 år
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar