

Kategori: Roséviner
Alkoholhalt: 13%
Druvor:90% sangiovese och 10% canaiolo.
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Toscana
Producent: Castello di Ama
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/145 Kr/ 9954901
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Rosa färg.
Doft: Nyanserad, örtig, bärig doft med inslag av körsbär, hallon, vingummi och apelsin.
Smak: Torr, nyanserad, örtig, bärig smak med inslag av körsbär, hallon, vingummi och apelsin.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som sällskapsvin, till sallader, eller till fisk- och lättare kycklingrätter.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Odlingsområde: Toscana, på den italienska västkusten. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i distriktet Chianti Classico. Vingårdarna planterades mellan 1964 och 1978.
Vinifiering: När druvorna började jäsa, efter 12 timmars skalkontakt, skildes rosémusten av. Denna must jäste sedan vid 18-20°C. 40% av vinet genomgick malolaktisk jäsning. Vinet blandades i december 2009, och buteljerades i slutet av januari 2010.
Alkoholhalt: 13%
Druvor:90% sangiovese och 10% canaiolo.
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Toscana
Producent: Castello di Ama
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/145 Kr/ 9954901
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Rosa färg.
Doft: Nyanserad, örtig, bärig doft med inslag av körsbär, hallon, vingummi och apelsin.
Smak: Torr, nyanserad, örtig, bärig smak med inslag av körsbär, hallon, vingummi och apelsin.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som sällskapsvin, till sallader, eller till fisk- och lättare kycklingrätter.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Odlingsområde: Toscana, på den italienska västkusten. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i distriktet Chianti Classico. Vingårdarna planterades mellan 1964 och 1978.
Vinifiering: När druvorna började jäsa, efter 12 timmars skalkontakt, skildes rosémusten av. Denna must jäste sedan vid 18-20°C. 40% av vinet genomgick malolaktisk jäsning. Vinet blandades i december 2009, och buteljerades i slutet av januari 2010.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar