söndag 19 juli 2009

Saint Clair Sauvignon Blanc 2008Kategori: Vita viner
Druva: Sauvignon Blanc
Alkoholhalt: 13%
Ursprungsland: Nya Zeeland
Ursprung: Marlborough
Producent: Saint Clair Estate Wines
Leverantör: Sigva
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/99 Kr/ 638201Producenten/leverantörens egen beskrivning
Druvor: 100% Sauvignon Blanc.Karaktär:
Doften är medelstor, med intensiva dofter av passionsfrukt, krusbär och lime. Torrt, krispigt vin med smak av passionsfrukt, krusbär och örtiga toner. Krispig, frisk hög syra med en rik och elegant smak som håller sig kvar.
Passar till: Smakrika rätter av fisk eller ljust kött med örter och lätta såser med citrus, vitt vin, grädde eller creme fraiche.
Vininflikation: Nattskörd i april 2003 från den 80 ha stora vingården. Kalljäsning i rostfria ståltankar under 21 dagar. Ingen malolaktisk jäsning.
Vinmakare: Matt Thomson
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar