lördag 19 juni 2010

Peter Seghesio i Sverige

Igår bjöd Johan Lidby Vinhandel på en fantastisk provning på Story Hotel i Stockholm. Uffe och jag fick möjligheten att prata med Peter Seghesio, Johan Lidby samt smaka på 12 st grymt bra viner. Vad sägs om hela tre st 10 poängare! Tack Monica för att du såg till att Uffe fick inbjudan så jag fick uppleva detta. Vi ser redan fram emot nästa tillfälle. :-)


Peter Seghesio, tredje generationens vinmakare i familjen Seghesio. Han berättade om hur hans förfäder bestämde sig för att satsa på vin och att hans farfars far åkte till USA medan hans bror stannade kvar i Italien. Nu är det Peters kusin som gör Seghesioviner i Italien. Peters hem ligger i Alexander Valley, men de producerar vin i Sonoma, Napa, Russian River och Dry Creek.
En mycket sympatisk man som även berättade om hur allt blev totalt crazy när Vine Spectator placerade deras Sonoma Zinfandel 2007 på 10:e plats. De sålde slut på nolltid.


Jag med några av alla de viner vi smakade.


Uffe tyckte vinerna var grymma!


Johan Lidby, en skön kille som älskar vin, berättade en bra story om hur Peter 1997 smugglade in några sticklingar Barbera när han hälsat på sin kusin i Italien. Peter hade gjort en krans av alla grenar och förlitade sig sedan på att hålla sig nära en dam som han visste hade 1 kg parmesanost i sin väska när de skulle gå igenom tullen i USA. Tullens hund sniffade på allas väskor men valde att sätta sig brevid väskan med parmesan, och Peter gick lungt igenom tullen. Sticklingarna placerade han sedan högt uppe i Alexander Valley och 1998 fick de ut 5 000 liter vin av dessa Barbera sticklingar.
Johan Lidby Vinhandel startade 1999 och omsatte ca 100 miljoner 2009. Bara att gratulera att han har Seghesio på sin lista.

Till vinerna fick vi pepparkryddade grillspätt av nötkött med en tomat- och koriandersalsa. Väldigt gott och passade utmärkt till vinerna.
Nedan finner ni de 12 st vinerna som vi smakade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar