Kategori: Mousserande viner
Druva: Pinot Noir 60%, Chardonnay 40%
Alkoholhalt: 12%
Ursprungsland. Sydafrika
Producent: Bergkelder
Leverantör: Premium wines
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/109 Kr/ 7628
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Beskrivning: Fruktig och angenäm doft med inslag av vita frukter,äpple och brödighet och mognadstoner. Smaken är ganska fyllig smak med fina inslag av äpple, nötter och mineral. Eftersmaken är krämig och balanserad med fin längd.
Passar till: Som aperitif, sällskapsvin eller till skaldjur. Detta mousserande vin går även alldeles utmärkt till diverse fiskrätter. Varför inte pocherad piggvar med Pongráczsås och pressad potatis
Framställning: Vinet är framställt enligt Méthode Cap Classique, som är den sydafrikanska beteckning för mousserande viner som framställs med den andra jäsning på flaskan. (som i champagne) De handplockade druvorna fördes efter pressning över på rostfria ståltankar för alkoholjäsning och malolaktisk jäsning. Efter att den andra jäsningen på flaska avslutats, får vinet normalt vila på jästen i drygt två år.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar.
Druva: Pinot Noir 60%, Chardonnay 40%
Alkoholhalt: 12%
Ursprungsland. Sydafrika
Producent: Bergkelder
Leverantör: Premium wines
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/109 Kr/ 7628
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Beskrivning: Fruktig och angenäm doft med inslag av vita frukter,äpple och brödighet och mognadstoner. Smaken är ganska fyllig smak med fina inslag av äpple, nötter och mineral. Eftersmaken är krämig och balanserad med fin längd.
Passar till: Som aperitif, sällskapsvin eller till skaldjur. Detta mousserande vin går även alldeles utmärkt till diverse fiskrätter. Varför inte pocherad piggvar med Pongráczsås och pressad potatis
Framställning: Vinet är framställt enligt Méthode Cap Classique, som är den sydafrikanska beteckning för mousserande viner som framställs med den andra jäsning på flaskan. (som i champagne) De handplockade druvorna fördes efter pressning över på rostfria ståltankar för alkoholjäsning och malolaktisk jäsning. Efter att den andra jäsningen på flaska avslutats, får vinet normalt vila på jästen i drygt två år.
Lagring: Kan lagras något år om man så önskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar