måndag 13 februari 2012

En afton med Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2004


Vi gjorde det igen. Uffe och Annika kom över, men denna gång stod de för maten, kan man säga. Uffe hade även med sig en Tommasi 2004 och en Tokaji som vi blandade med ytterligare en Tommasi 2008 samt en Prosecco och en ovanlig jävel i form av Peter Lehmanns Black Queen, som vi startade med.

Black Queen Sparkling Shiraz är precis som det låter. Ett rödvin med bubblor. Ueh! Jag köpte den i Lettland av nyfikenhet. Nu är den stillad.

Det smakade inget vidare. En australiensk Shiraz som jäst i flaska. Väldigt besk i smaken. Tror det räcker så. Här finns mer att läsa om den.

Till förrätt blev det kall ärtsoppa och Il Cavallino till. Funkade mycket bra. Läs mer om den här.

Uffe hade fått ett smakprov på Tommasi Amarone 2008, så att vi sedan kunde jämföra den med 2004:an som vi drack till den helstekta Entrcôten. Det var även rödlöksconfit och tomater i olja, med sallad och vitlökskräm. Satt som handsken.

Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2004 doftar russin, lite vanilj och italiensk landsbygd. Smaken har lite sötma, den har vänliga tanniner och är bra på att förföra. Fin balans. Jag gillar den.


Till dessert blev det klassisk Cheese Cake och till det en väl kyld Tokaji som du kan läsa mer om här. En bra combo som funkade fint.

Proppmätta och lite lätt rökskadade tackade vi för kaffet och jag somnade lätt irriterad över att ha förlorat på målsnöret i Besserwisser.

p.s Ja brandlarmet gick, två gånger. Och jag skrubbade ugnen hela söndagen. Så är det när man släpper Uffe lös i köket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar