fredag 25 januari 2013

Veckans vin - Lat 42 Gran Reserva 1998, 89 kr (nr 12679)Ser man på. Systembolaget har hittat gammalt vin. För endast 89 kr! Roija från norra Spanien. Då heter som oftast druvan Tempranillo.

Eftersom det har en ansenlig ålder så är färgen ljust tegelröd.

Doften är klassisk Roija, i det här fallet dill, men inte vanilj även om det finns fat i ångorna.

Smaken är... speciell. Om du som barn slickat på en gammal läderkula (fotboll) så kommer du känna igen dig. Men det finns också lite kryddig ton. Det är prisvärt. Tänk att det lagrats sedan 1998.

Här kan du läsa mer om vinet.

4 kommentarer:

 1. Köpte, luktade, smakade lite sedan försvann innehållet genom gommen....underlig smak icke oangenäm på något sätt TVÄRTOM!!Skall genast gå och köpa ett antal och lägga på hyllorna.

  SvaraRadera
 2. Köpte allt som fanns på Bolaget, vi drack det till en traditionell söndagsstek med kokt potatis till nötsteken samt en gräddig sås gjord på skyn av steken. Saltgurka med rårörda lingon från egna skogen till. Får faktiskt erkänna att vinet gjorde sig mycket gott istället för en sötslimmig italienare. Ser fram emot att dricka det till en kryddigare maträtt.
  Jag dekanterade INTE utan det lilla grums som finns i flskorna får sjunka till botten i glasen istället. Jag tycke det är nostalgiskt gott på något sätt jag inte kan direkt placera i vinvärlden...unik karaktär och blött läderförkläde till middagen är inte kattpiss!!
  tack för din blogg som jag följer så fort du skrivet något.Trevligt!!!!

  SvaraRadera
 3. Alltid kul att tipsen kommer till nytta.

  SvaraRadera