fredag 14 augusti 2009

Veckans vin: Steytler Vision Cape Blend 2004
Kategori: Röda viner
Druva: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinotage
Alkoholhalt: 14,5%
Ursprungsland: Sydafrika
Ursprung: Stellenbosch
Producent: Kaapzicht Estate
Årgång: 2004
Leverantör: Carovin
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/272 Kr/ 8343301

Producenten/leverantörens egen beskrivning

Årgång: 2004
Druvsort: Cabernet Sauvignon, Pinotage, Merlot
Produkttyp: Röda viner - fylliga
Ursprung: Stellenbosch, Sydafrika
Producent: Kaapzicht Estate
Färg: Djupt rubinröd
Doft: Utsökt frisk och djupt fruktig doft med kryddig ton, dominerad av Cabernet Sauvignon med perfekt support av Pinotage och Merlot, inslag av svarta vinbär, plommon och finrostat fat.
Smak: Stor, fyllig smak med härlig struktur, rik mörk bärfrukt med kryddig, rökig Pinotagetouche, mycket frisk med påtagliga men silkiga tanniner och elegant balanserad fatkaraktär, inslag av rostat kaffe, mörk choklad och lakrits. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen både till "Stramt & nyanserat" och "Kryddigt & mustigt".
Passar till: De flesta rätter av lamm, nöt och vilt
Tillverkning & lagring: De tre druvsorterna har vinifierats och sedan även lagrats separat på små fat av ny fransk ek i 19 månader. Ett urval av dem har slutligen blandats till detta vin, som kan lagras ytterligare 3-5 år.

Min egen kommentar
Återigen en tio-poängare, denna gång från Kaapzicht, Stellenbosch, Sydafrika. Finns i beställningssortimentet. En pärla!

1 kommentar:

  1. Ja sa ju det - kul att du/ni gillade det.
    Att uppleva det på plats hos Kaapzicht i Steelenbosch var speciellt. Tipset på denna vingård fick jag av Ulf Wagner när jagoch Marta åt middag på Basement för ett par år sedan. P.s Jag har några flaskor kvar hemma så vi får väl avnjuta dom tillsammans framöver.

    Cheers!

    SvaraRadera