söndag 1 november 2009

Castello Banfi


Castello Banfi är en familjeägd vingård som ligger i Brunello regionen av Toscana i Montalcino Italien. Tillsammans med deras systervingårdar i Piemonte, Vigne Regali och Principessa Gavi, är de kända världen över för sitt sätt att göra excellenta Italienska viner.

Familjen Marianis kompentens, hängivenhet och diciplin har säkrat succéartade viner och har fått följande utmärkelser:
11 år i rad blivit Italiens Premier Vineyard Estate på VinItaly vinmässan .
Den första vingård i världen att få en internationell utmärkelse för exeptionell miljö, etik- och socialt ansvar (ISO 14001 och SA 8000) samt ledande i världen på kundvård inom deras bransch (ISO 9001:2000).
Winery of the Year av både Wine Enthusiast och Wine & Spirits Magazine och Top Ten Wines (Castello Banfi Brunello di Montalcino Riserva Poggio all’Oro) av Wine Spectator.
Men det som kanske är mest betydelsefullt är att granngårdarna tillkännager Banfis roll som pionjär av en ny era i Brunnello som gjort att vinvärldens ögon fastnat på Montalcino.
Banfi har varit pionjärer på research av att klona Sangiovese vin för att producera ett mer excellent Brunello di Montalcino och därför reduserat sulfat och histamin genom ett mer organisk sätt att göra vin. Med tecknologiskt övertag inklusive kundanpassat samarbete för att få ett mer balanserat vin samt kombinationen av både ståltankar och ekafat, visar de respekt för tradition och visar ett djupt utryck från deras lokala terroir och deras mikroklimat.
Castello Banfi, vinmakare och partner med naturen, som de hävdar ger den ett naturligt vin med ett konstnärligt uttryck.

Här görs samtliga av Castello Banfi viner i Montalcino. 12 miljoner flaskor skeppar de året om.


I gigantiska ekfat får det röda vinet jäsa.


De vita jäser i stora ståltankar.

Deras Brunello di Montalcino viner lagras på ekfat i 18 månader. Samt på flaska lika länge. För att det ska vara ett riktigt godkänt Brunellovin får bara druvan Sangiovese användas.


Castello Banfis lagringsutrymmen.


På dessa stora fat lagras en del av deras röda viner.


En mycket modern vinanläggning.


Deras vinkällare är väldigt vacker.


Castello Banfi är en av världens största vinmakare.
Ovan detta inlägg ligger några få viner som vi provade och även köpte med oss hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar