Kategori: Röda viner
Druva: Corvina, Rondinella, Molinara
Alkoholhalt: 12%
Ursprung: Valpolicella
Druva: Corvina, Rondinella, Molinara
Alkoholhalt: 12%
Ursprung: Valpolicella
Ursprungsland: Italien
Producent: Masi
Leverantör: Philipson & Söderberg
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 85 Kr / 699801
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Karaktär: Ungt och fräscht med lite körsbärsartad frukt. Inte alltför sträv och ren, god eftersmak.
Lagras: I regel är Valpolicella inte ett lagringsvin då den unga frukten bär upp vinet, 2-5 år.
Passar till: Lättare kötträtter som kalv, gris eller kyckling. Är utmärkt till pastarätter liksom till inte alltför starka ostar. Serveras något kyld 14-17°.
Mer om Masi Bonacosta Valpolicella Classico: Valpolicella är ett sk DOC-område i Veneto norr om det vackra Verona, granne med Soave i öster och Bardolino i väster, inte långt från Gardasjön. Traditionellt är Valpolicella enkla lätta röda viner utan anspråk på stort djup och tyngd. Classico, som det också står på etiketten, betyder på italienskt vinspråk den centrala och bästa delen av ett område. Om Valpolicella har namn om sig att vara bland de lättare röda vinerna så har Amarone rakt motsatt rykte. Mer rikt och koncentrerat vin i frukt och alkohol finns inte. Ändå kommer de två från samma druvor och samma vingårdar. Masi är en familjeegendom grundad 1790. I dag är det Dr Sandro Boscaini (sjätte generationen) som leder firman. Sandro och hans grupp av vinmakare har rykte om sig att ha "magic fingers", dvs en speciell känsla att kunna plocka fram det där lilla extra ur druvorna och hitta nya vägar att gå. Men Boscaini är samtidigt mycket traditionsbunden och vägrar t ex att odla druvor som Cabernet eller Merlot som han anser inte hör hemma i regionen.
Producent: Masi
Leverantör: Philipson & Söderberg
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 85 Kr / 699801
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Karaktär: Ungt och fräscht med lite körsbärsartad frukt. Inte alltför sträv och ren, god eftersmak.
Lagras: I regel är Valpolicella inte ett lagringsvin då den unga frukten bär upp vinet, 2-5 år.
Passar till: Lättare kötträtter som kalv, gris eller kyckling. Är utmärkt till pastarätter liksom till inte alltför starka ostar. Serveras något kyld 14-17°.
Mer om Masi Bonacosta Valpolicella Classico: Valpolicella är ett sk DOC-område i Veneto norr om det vackra Verona, granne med Soave i öster och Bardolino i väster, inte långt från Gardasjön. Traditionellt är Valpolicella enkla lätta röda viner utan anspråk på stort djup och tyngd. Classico, som det också står på etiketten, betyder på italienskt vinspråk den centrala och bästa delen av ett område. Om Valpolicella har namn om sig att vara bland de lättare röda vinerna så har Amarone rakt motsatt rykte. Mer rikt och koncentrerat vin i frukt och alkohol finns inte. Ändå kommer de två från samma druvor och samma vingårdar. Masi är en familjeegendom grundad 1790. I dag är det Dr Sandro Boscaini (sjätte generationen) som leder firman. Sandro och hans grupp av vinmakare har rykte om sig att ha "magic fingers", dvs en speciell känsla att kunna plocka fram det där lilla extra ur druvorna och hitta nya vägar att gå. Men Boscaini är samtidigt mycket traditionsbunden och vägrar t ex att odla druvor som Cabernet eller Merlot som han anser inte hör hemma i regionen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar