Kategori: Röda viner
Druva: Corvina Veronese, Rondindella, Oseleta
Alkoholhalt: 16%
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Amarone della Valpolicella Classico
Producent: Allegrini
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/475 Kr/96461
Druva: Corvina Veronese, Rondindella, Oseleta
Alkoholhalt: 16%
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Amarone della Valpolicella Classico
Producent: Allegrini
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/475 Kr/96461
Leverantören/producentens egen beskrivning
Färg: Tät, mörk, röd färg med tegelnyans.
Doft: Utvecklad, nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av russin, rosmarin och mörk choklad.
Smak: Utvecklad, stram, nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, muskot och mörk choklad.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till robusta rätter av nöt- och viltkött, eller till lagrade hårdostar.
Hållbarhet: Kan lagras.
Druvsorter/råvaror: 80% corvina veronese, 15% rondinella och 5% oseleta.
Provad årgång: 2005
Sockerhalt: 6 gram/liter
Lagring: Ett och ett halvt år på ekfat.
Odlingsområde: Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Skörd: Manuell, i mitten av september.
Producentbeskrivning: Familjen Allegrini har varit verksam i området sedan 1500-talet.
Vinifiering: Druvorna lufttorkades i tre till fyra månader, fram till början av januari, och förlorade därigenom drygt 40 procent av sin ursprungliga vikt. Därefter avstjälkades och krossades druvorna. Jäsning och skalmaceration vid högst 22°C i tre veckor.
Övrigt: För amaroneviner är även vädret under druvornas torkningsprocess viktigt. Helst ska det vara kallt och torrt.
Färg: Tät, mörk, röd färg med tegelnyans.
Doft: Utvecklad, nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av russin, rosmarin och mörk choklad.
Smak: Utvecklad, stram, nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, muskot och mörk choklad.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till robusta rätter av nöt- och viltkött, eller till lagrade hårdostar.
Hållbarhet: Kan lagras.
Druvsorter/råvaror: 80% corvina veronese, 15% rondinella och 5% oseleta.
Provad årgång: 2005
Sockerhalt: 6 gram/liter
Lagring: Ett och ett halvt år på ekfat.
Odlingsområde: Valpolicella Classico ligger nordväst om Verona i Venetien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Skörd: Manuell, i mitten av september.
Producentbeskrivning: Familjen Allegrini har varit verksam i området sedan 1500-talet.
Vinifiering: Druvorna lufttorkades i tre till fyra månader, fram till början av januari, och förlorade därigenom drygt 40 procent av sin ursprungliga vikt. Därefter avstjälkades och krossades druvorna. Jäsning och skalmaceration vid högst 22°C i tre veckor.
Övrigt: För amaroneviner är även vädret under druvornas torkningsprocess viktigt. Helst ska det vara kallt och torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar