torsdag 29 juli 2010

Jacob's Creek Shiraz Rosé 2009Kategori: Roséviner
Druva: Syrah
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: South Eastern Australia
Ursprungsland: Australien
Producent: Orlando
Supplier: Pernod & Richard Sweden
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 69 Kr / 6401
Leverantören/Producentens egen beskrivning
Vinberedning: Vinmakaren har skapat ett fruktigt och mjukt vin med shirazdruvor från varma regioner och fått struktur och kryddighet från de svalare shirazregionerna. Druvorna plockades under nattens svalka och pressades så snart de kommit in, för att undvika för mycket skalkontakt och erhålla mesta möjliga fruktighet och syra. Musten klarnades och jästes vid låg temperatur, 12º-15ºC, för att framhäva druvans karaktär. Vinet blandades, stabiliserades och klarades innan en tidig buteljering.
Färg: Läskande ljus hallonrosa.
Doft: Den härliga hallondoften dominerar den generösa, bäriga doften och kompletteras av citrus och en kryddighet.
Smak: Rikligt med bär och kryddor även i smaken. Fruktigt, friskt och rent vin fyller munnen och avslutas med en mjuk och frisk syrlighet.
Serveringstemp: ca 8 -10°C.
Hållbarhet: Drickes inom något år.
Vin och mat: Passar utmärkt till skaldjur, ljust kött, kyckling och matiga pasta sallader.
Producent: Orlando grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare planterade han de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek. 1976 började Orlando saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats som är ursprunget. I dag är Orlando Wyndham ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar världen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar