Kategori: Röda viner
Druva: Shiraz, Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: South Eastern Australia
Ursprungsland: Australien
Producent Penfolds
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 75 Kr / 694201
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blålila färg.
Doft: Ungdomlig, mycket Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, vanilj och eucalyptus.
Smak: Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av svarta vinbär, plommon och lakrits.
Användning: Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av gris-, lamm- eller nötkött.
Övrigt: När Christopher Rawson Penfold skördade sitt första vin år 1844 var avsikten att använda vinet som medicin. Rawson var nämligen läkare och drev sin nyöppnade praktik i Magill utanför Adelaide när han upptäckte att vinet var alldeles för bra för att säljas som medicin.
Vinodling blev ganska snart Rawsons huvudsyssla och efter hans död 1895 fortsatte hustrun och sönerna expansionen som snart gjorde Penfolds till Australiens största vintillverkare. Inför 150-årsjubiléet 1994 hedrades därför firmans grundare genom att två av vinerna döptes till Penfolds Rawson's Retreat. Namnet syftar på den lilla fristad, retreat, Christopher Rawson Penfold hade skapat åt sig och sin familj i Magill. Druvorna till vinet är hämtade från vingårdar runt om i South Australia däribland, Barossa Valley och Clare Valley. En liten del av vinet (ca 20 procent) har genomgått kolsyrejäsning vilket ger det färdiga vinet en fruktigare karaktär. Delar av vinet har sedan vilat på nya och gamla ekfat.
Druva: Shiraz, Cabernet Sauvignon
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: South Eastern Australia
Ursprungsland: Australien
Producent Penfolds
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 75 Kr / 694201
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blålila färg.
Doft: Ungdomlig, mycket Fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, vanilj och eucalyptus.
Smak: Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av svarta vinbär, plommon och lakrits.
Användning: Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av gris-, lamm- eller nötkött.
Övrigt: När Christopher Rawson Penfold skördade sitt första vin år 1844 var avsikten att använda vinet som medicin. Rawson var nämligen läkare och drev sin nyöppnade praktik i Magill utanför Adelaide när han upptäckte att vinet var alldeles för bra för att säljas som medicin.
Vinodling blev ganska snart Rawsons huvudsyssla och efter hans död 1895 fortsatte hustrun och sönerna expansionen som snart gjorde Penfolds till Australiens största vintillverkare. Inför 150-årsjubiléet 1994 hedrades därför firmans grundare genom att två av vinerna döptes till Penfolds Rawson's Retreat. Namnet syftar på den lilla fristad, retreat, Christopher Rawson Penfold hade skapat åt sig och sin familj i Magill. Druvorna till vinet är hämtade från vingårdar runt om i South Australia däribland, Barossa Valley och Clare Valley. En liten del av vinet (ca 20 procent) har genomgått kolsyrejäsning vilket ger det färdiga vinet en fruktigare karaktär. Delar av vinet har sedan vilat på nya och gamla ekfat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar