Kategori: Röda viner
Druva: 45% Cabernet Franc, 29% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 2% Petit Verdot
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Western Cape, Robertson
Ursprungsland: Sydafrika
Producent: Springfield Estate
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 199 Kr / 92225
Druva: 45% Cabernet Franc, 29% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 2% Petit Verdot
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Western Cape, Robertson
Ursprungsland: Sydafrika
Producent: Springfield Estate
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 199 Kr / 92225
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, röd färg med tegelnyans.
Doft: Stor, rökig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, katrinplommon, tallbarr, tobak, choklad och mynta.
Smak: Smakrikt, rökigt, utvecklat vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, katrinplommon, kaffe, tobak, kakao och mynta.
Användning: Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Odlingsområde: Robertson ligger i regionen Breede River Valley, cirka femton mil öster om Kapstaden.
Lagring: Två år på franska ekfat.
Producenten: Familjeegendomen Springfield Estate omfattar 350 hektar mark, av vilka 180 är planterade med vin. Företaget drivs av syskonen Jeanette och Abrie Bruwer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar