Kategori: Vita viner
Alkoholhalt: 13%
Druva: Semillon
Ursprungsland: Australien
Ursprung: Clare Valley
Producent: Tim Adams Wines
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/139 Kr/ 95937
Alkoholhalt: 13%
Druva: Semillon
Ursprungsland: Australien
Ursprung: Clare Valley
Producent: Tim Adams Wines
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/139 Kr/ 95937
Producenten/Leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljusgul färg.
Doft: Ung, nyanserad doft med inslag av rostat fat, mineral, äpplen, honungsmelon, gummi och mandarin.
Smak: Torrt, mycket friskt, druvtypiskt vin med inslag av rostat fat, gummi, mineral, äpplen, melon och lime.
Användning: Serveras vid 8-10°C till smakrika fisk- och skaldjursrätter eller till ljust kött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Lagring: 75% av vinet lagrades i fyra månader på ovanstående fat.
Odlingsområde: Clare Valley - där man odlat vin sedan 1851 - ligger 14 mil norr om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar.
Producentbeskrivning: Tim Adams Wines grundades 1987 av paret Tim och Pam Adams. Man producerar vin av druvor dels från egna och arrenderade vingårdar, och köper också druvor från åtta kontrakterade odlare.
Vinifiering: Druvorna krossades, och macererade med skalen i 12 timmar innan pressning. 75% av vinet jäste på nya franska ekfat, resterande del på ståltankar.
Doft: Ung, nyanserad doft med inslag av rostat fat, mineral, äpplen, honungsmelon, gummi och mandarin.
Smak: Torrt, mycket friskt, druvtypiskt vin med inslag av rostat fat, gummi, mineral, äpplen, melon och lime.
Användning: Serveras vid 8-10°C till smakrika fisk- och skaldjursrätter eller till ljust kött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Lagring: 75% av vinet lagrades i fyra månader på ovanstående fat.
Odlingsområde: Clare Valley - där man odlat vin sedan 1851 - ligger 14 mil norr om Adelaide i delstaten South Australia. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar.
Producentbeskrivning: Tim Adams Wines grundades 1987 av paret Tim och Pam Adams. Man producerar vin av druvor dels från egna och arrenderade vingårdar, och köper också druvor från åtta kontrakterade odlare.
Vinifiering: Druvorna krossades, och macererade med skalen i 12 timmar innan pressning. 75% av vinet jäste på nya franska ekfat, resterande del på ståltankar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar