En väldigt lättdrucken Barolo. Inte så typisk nebbiolosträv och ändå ung. God. Fast jag föredrar när de är mer komplexa och med styrka ger mig lite mer motstånd. Har en ton av körsbär både i doft och smak, men inget som äventyrar. Finns inte på Systemet. Jag köpte den när jag var i Piemonte, Italien där den kommer ifrån.
Här kan du läsa mer om vinet.
Hej,
SvaraRaderaHar en låda av det här vinet. Vet du hur länge man kan lagra det och om det vinner på lagring?
Mvh,
Christer
Du kan lagra Barolo rätt så länge i synnerhet om de är gjorda på 2000-talet. Men just det här tror jag inte vinner så mycket på det. Jag vet Barolos som legat sedan 82 men det är alltid en chansning, lite som rysk roulette. Ju strävare de var när de stuvades undan desto mjukare och mognare kommer de vara. Men just denna kan jag tänka mig inte bör lagras längre än 3-5 år max. Den är som sagt väldigt god nu.
SvaraRadera