Kategori: Mousserande viner
Alkoholhalt: 11,5%
Druva: Zweigelt
Ursprungsland: Österrike
Producent: Weingut Stift Klosterneuburg
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/89 Kr/ 94238
Producenten/Leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, rosaorange färg.
Doft: Bärig doft med inslag av hallonbåtar, smultron, melon och citrus.
Smak: Torr, bärig smak med inslag av hallonbåtar, smultron, melon och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till rätter av skaldjur eller fisk, eller till lättare rätter av kyckling.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: 11 gram/liter
Skörd: Manuell, i mitten av september.
Producentbeskrivning: Klosterneuburg grundades 1114 av Augistinerorden. Klostret har sammanlagt 108 hektar vinodlingar i närheten av Wien.
Vinifiering: Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close eller charmatmetoden, vilket innebär att den kolsyregivande alkoholjäsningen sker i en trycktank. Vinet får sedan vila i tanken tillsammans med sin jästfällning, som bidrar med smak och karaktär. Det färdiga vinet filtreras, får sin söthetsgrad justerad, varefter buteljering sker vid låg temperatur och under tryck.
Övrigt: Druvsorten Zweigelt korsades fram 1922 i Klosterneuburg, av Professor Zweigelt.
Alkoholhalt: 11,5%
Druva: Zweigelt
Ursprungsland: Österrike
Producent: Weingut Stift Klosterneuburg
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/89 Kr/ 94238
Producenten/Leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, rosaorange färg.
Doft: Bärig doft med inslag av hallonbåtar, smultron, melon och citrus.
Smak: Torr, bärig smak med inslag av hallonbåtar, smultron, melon och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till rätter av skaldjur eller fisk, eller till lättare rätter av kyckling.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: 11 gram/liter
Skörd: Manuell, i mitten av september.
Producentbeskrivning: Klosterneuburg grundades 1114 av Augistinerorden. Klostret har sammanlagt 108 hektar vinodlingar i närheten av Wien.
Vinifiering: Detta vin är gjort enligt tankmetoden, också känd som cuve close eller charmatmetoden, vilket innebär att den kolsyregivande alkoholjäsningen sker i en trycktank. Vinet får sedan vila i tanken tillsammans med sin jästfällning, som bidrar med smak och karaktär. Det färdiga vinet filtreras, får sin söthetsgrad justerad, varefter buteljering sker vid låg temperatur och under tryck.
Övrigt: Druvsorten Zweigelt korsades fram 1922 i Klosterneuburg, av Professor Zweigelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar