Kategori: Vita viner
Alkoholhalt: 12%
Druvor: Sémillon 77%, Sauvignon Blanc 19%, Muscadelle 4%
Ursprungsland Frankrike
Ursprung Graves
Producent: Château Haut Mayne
Leverantör: Red & White Wine
Volym/Pris/Sbid 750 ml/120 Kr/ 95601
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av äpplen, krusbär, smör och nötter.
Smak: Torr, nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med karaktär av rostade ekfat, inslag av mineral, krusbär, nötter och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till grillade rätter av fisk, kyckling eller fläskkött.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Lagring: Fyra månader på 225-liters amerikanska ekfat, varav en tredjedel av dessa var nya, en tredjedel ett år gamla, samt en tredjedel två år gamla.
Odlingsområde: Regionen Graves är belägen i sydvästra Bordeaux, längs med floden Garonne.
Skörd: Maskinell, mellan den 25 september och den 1 oktober.
Producentbeskrivning: Egendomen omfattar 24 hektar vinodlingar. Vinmakare är Yorick Lavaud.
Vinifiering: Druvorna skördades, avstjälkades och pressades. Därefter jäsning på ståltankar.
Alkoholhalt: 12%
Druvor: Sémillon 77%, Sauvignon Blanc 19%, Muscadelle 4%
Ursprungsland Frankrike
Ursprung Graves
Producent: Château Haut Mayne
Leverantör: Red & White Wine
Volym/Pris/Sbid 750 ml/120 Kr/ 95601
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av äpplen, krusbär, smör och nötter.
Smak: Torr, nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med karaktär av rostade ekfat, inslag av mineral, krusbär, nötter och citrus.
Användning: Serveras vid 8-10°C till grillade rätter av fisk, kyckling eller fläskkött.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Lagring: Fyra månader på 225-liters amerikanska ekfat, varav en tredjedel av dessa var nya, en tredjedel ett år gamla, samt en tredjedel två år gamla.
Odlingsområde: Regionen Graves är belägen i sydvästra Bordeaux, längs med floden Garonne.
Skörd: Maskinell, mellan den 25 september och den 1 oktober.
Producentbeskrivning: Egendomen omfattar 24 hektar vinodlingar. Vinmakare är Yorick Lavaud.
Vinifiering: Druvorna skördades, avstjälkades och pressades. Därefter jäsning på ståltankar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar