måndag 13 december 2010

Casalferro 2007




Kategori: Röda viner
Druva: Merlot
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Toscana
Ursprungsland: Italien
Producent: Barone Ricasoli
Volym/Pris/Sbid 750ml / 319 Kr / 94640

Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, rödblå färg.
Doft: Stor, kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, korinter, salvia, mörk choklad och tobak.
Smak: Stram, nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, korinter, choklad, ceder och örter.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Jordart/jordmån: Sten, lera och krita.
Lagring: Ett och ett halvt år på nya ekfat, varav 90% var franska och 10% var amerikanska.
Odlingsområde: Toscana ligger vid centrala Italiens västkust. Druvorna till detta vin kommer från vingården Casalferro, som ligger på en höjd av 400 meter över havet, i sydligt läge.
Skörd: Manuell, med start den 31 augusti.
Producentbeskrivning: På 1100-talet fick familjen Ricasoli Castello di Brolio som gåva av den självstyrande staden Florens. Egendomen omfattar 1 200 hektar, varav 240 hektar är planterade med vin. Vinmakare är Carlo Ferrini.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades. Därefter jäsning och skalmaceration i cirka två veckor, med mjuk pressning och délestage, återpumpning av musten över skalmassan via en extern tank.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar