Kategori: Röda viner
Druva: MontePulciano
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Rosso Conero
Ursprungsland: Italien
Producent: Umani Ronchi
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 159 Kr / 94419
Producenten/levernatörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blåröd färg.
Doft: Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka bär, rosmarin, choklad, vanilj och pinjenötter.
Smak: Nyanserat, kryddigt, stramt vin med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter, kakao och pinjenötter.
Användning: Serveras vid 18-20°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Jordart/jordmån: Kalkjord.
Lagring: Cirka ett år och två månader på 225-liters barriquer.
Odlingsområde: Rosso Conero ligger i regionen Marche, i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från en vingård i Osimo.
Skörd: Manuell i oktober.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt. Jäsning på ståltankar i cirka två veckor, vid en temperatur av 27-29°C.
Övrigt: Den blå druvsorten montepulciano upptar cirka 30 000 hektar i Italien. Merparten av odlingarna återfinns i regionerna Abruzzo och Marche, men den odlas även i Molise och Apulien. Montepulciano är också namnet på en stad i Toscana.
Druva: MontePulciano
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Rosso Conero
Ursprungsland: Italien
Producent: Umani Ronchi
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 159 Kr / 94419
Producenten/levernatörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blåröd färg.
Doft: Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka bär, rosmarin, choklad, vanilj och pinjenötter.
Smak: Nyanserat, kryddigt, stramt vin med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, örter, kakao och pinjenötter.
Användning: Serveras vid 18-20°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Jordart/jordmån: Kalkjord.
Lagring: Cirka ett år och två månader på 225-liters barriquer.
Odlingsområde: Rosso Conero ligger i regionen Marche, i mellersta Italien. Druvorna till detta vin kommer från en vingård i Osimo.
Skörd: Manuell i oktober.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades och krossades försiktigt. Jäsning på ståltankar i cirka två veckor, vid en temperatur av 27-29°C.
Övrigt: Den blå druvsorten montepulciano upptar cirka 30 000 hektar i Italien. Merparten av odlingarna återfinns i regionerna Abruzzo och Marche, men den odlas även i Molise och Apulien. Montepulciano är också namnet på en stad i Toscana.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar