fredag 3 september 2010

Montefalco Rosso 2007




Kategori: Röda viner
Druva: Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Merlot 15%
Alkoholhalt: 14,5%
Ursprung: Montefalco
Ursprungsland: Italien
Producent: Arnaldo Caprai
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 119 Kr / 94415

Producenten/levernatörens egen beskrivning
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Kryddig, fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, plommon, mörka bär, örter och lakrits.
Smak: Kryddig, fruktig, nyanserad smak med inslag av fat, plommon, slånbär, örter, choklad och lakrits.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Sockerhalt: Mindre än 5,0 gram/liter
Jordart/jordmån: Lera och kalksten.
Lagring: Ett år på ekfat av varierande storlekar.
Odlingsområde: Montefalco ligger i regionen Umbrien, strax söder om staden Perugia.
Skörd: Sista veckan i september och första veckan i oktober.
Producentbeskrivning: Egendomen omfattar cirka 150 hektar, för närvarade används 136 hektar för vinproduktion. Vingårdarna ligger i DOC Montefalco, DOC Grechetto dei Colli Martani och DOCG Sagrantino di Montefalco. På egendomen finns de gröna druvsorterna grechetto, chardonnay och sauvignon blanc planterade, samt de blå sorterna sagrantino, sangiovese, merlot och cabernet sauvignon. Vinmakare är Attilio Pagli.
Vinifiering: Jäsning och skalmaceration i cirka två veckor, med överpumpning av skalmassan två gånger per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar