Kategori: Röda viner
Druva: 60% merlot, 35% cabernet sauvignon och 5% petit verdot.
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Saint-Estèphe
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Bordeauxslott
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 279 Kr / 94541
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Tät, mörk, rödblå färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, choklad, tobak och ceder.
Smak: Stram, nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, hallon, choklad, ceder och örter.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Jordart/jordmån: Grus.
Lagring: Ett år och två månader på ekfat från Allier, varav 40 procent var nya.
Odlingsområde
Skörd: Manuell. Skördeuttaget var 46 hektoliter per hektar.
Vinifiering: Jäsning och skalmaceration på ståltankar vid en temperatur av 28°C, i tre till fyra veckor.
Druva: 60% merlot, 35% cabernet sauvignon och 5% petit verdot.
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Saint-Estèphe
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Bordeauxslott
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 279 Kr / 94541
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Tät, mörk, rödblå färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, choklad, tobak och ceder.
Smak: Stram, nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, svarta vinbär, hallon, choklad, ceder och örter.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Hållbarhet: Kan lagras.
Jordart/jordmån: Grus.
Lagring: Ett år och två månader på ekfat från Allier, varav 40 procent var nya.
Odlingsområde
Skörd: Manuell. Skördeuttaget var 46 hektoliter per hektar.
Vinifiering: Jäsning och skalmaceration på ståltankar vid en temperatur av 28°C, i tre till fyra veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar