Kategori: Vita viner
Druva: Chardonnay
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Bourgogne
Ursprungsland: Frankrike
Producent: J M Brocard
Supplier: Johan Lidby Vinhandel AB
Volym/Pris/Sbid 750ml / 99 Kr / 568801
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Utseende: Klart vin med gul lyster.
Doft: Ren, frisk och mineralbetonad Chardonnaydoft i Chablisstil.
Smak: Smakrik, frisk smak med ton av citrus och mineral.
Beskrivning: Jean-Marc Brocards viner jäser vid cirka 18–20 grader på rostfritt stål utan tillsats av odlad jäst. Vinet får sedan ligga flera månader på sin jästfällning för att få fram de elegantaste aromerna. Druvorna till detta vin kommer från odlingar som ligger precis utanför det markerade Chablis-distriktet och därför betecknas de istället som ”appellation Bourgogne”, men jordmånen är dock mer typisk Chablis-betonad. Vinerna är mycket fruktiga med mycket tydliga vingårdstoner. Jurassique är namnet på den tidsperiod den geologiska fossila berggrunden bildades i dessa trakter, vilken är mycket kalkhaltig.
Druva: Chardonnay
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Bourgogne
Ursprungsland: Frankrike
Producent: J M Brocard
Supplier: Johan Lidby Vinhandel AB
Volym/Pris/Sbid 750ml / 99 Kr / 568801
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Utseende: Klart vin med gul lyster.
Doft: Ren, frisk och mineralbetonad Chardonnaydoft i Chablisstil.
Smak: Smakrik, frisk smak med ton av citrus och mineral.
Beskrivning: Jean-Marc Brocards viner jäser vid cirka 18–20 grader på rostfritt stål utan tillsats av odlad jäst. Vinet får sedan ligga flera månader på sin jästfällning för att få fram de elegantaste aromerna. Druvorna till detta vin kommer från odlingar som ligger precis utanför det markerade Chablis-distriktet och därför betecknas de istället som ”appellation Bourgogne”, men jordmånen är dock mer typisk Chablis-betonad. Vinerna är mycket fruktiga med mycket tydliga vingårdstoner. Jurassique är namnet på den tidsperiod den geologiska fossila berggrunden bildades i dessa trakter, vilken är mycket kalkhaltig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar