torsdag 4 november 2010

La Bandina 2006




Kategori: Röda viner
Druva: Corvina, corvinone, rondinella och croatina.
Alkoholhalt: 14,5%
Ursprung: Valpolicella Superiore
Ursprungsland: Italien
Producent: Tenuta Sant' Antonio
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 189 Kr / 90005

Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Stor, kryddig, nyanserad doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, romrussin och tobak.
Smak: Kryddig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, pinjenötter, choklad och salvia.
Användning: Serveras vid cirka 18°C till robusta kötträtter av nöt- och viltkött, eller till lagrade hårdostar.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Lagring: Två och ett halvt år på slavonska ekfat.
Odlingsområde: Efter Monti Garbis sluttningar, 300 meter över havet i Valpolicella, som ligger norr om Verona i Venetien.
Skörd: Manuell.
Producentbeskrivning: Tenuta Sant' Antonio ägs och drivs av fyra bröder från familjen Castagnedi. Egendomen omfattar 50 hektar.
Övrigt: Ursprungsangivelsen Valpolicella med tillägget Superiore kan fås, om druvorna har en något högre mognadsgrad vid skörden än druvor för "vanlig" valpolicella, samt om vinet lagrats en viss period.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar