Kategori: Röda viner
Druva: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprungsland: Australien
Ursprung: South Eastern Australia
Producent: V&S
Volym/Pris/Sbid: 3000 ml/189 Kr/ 635208
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Hög intensitet, röd nyans.
Doft: Stor, rik och bärig med tydliga inslag av svarta vinbär, plommon, vildhallon och en aning saltlakrits.
Smak: Fyllig och generöst bärig med kraftfull vinbärskaraktär, inslag av blåbär och hallon och en elegant pepprighet i eftersmaken.
Användning: De flesta kötträtter, gärna grillade. Smakrika vegetariska rätter och hårdostar.
Opal Springs är gjort på 40 procent shiraz, 35 procent cabernet sauvignon och 25 procent petit verdot från olika delar av sydöstra Australien, främst från Riverland. Shiraz ger frukt och en omedelbar generositet, medan både cabernet och petit verdot bidrar med ryggrad och en bredare bukett av smaker. Jordmånen i vingårdarna består av sandig lera ovanpå en grund av kalksten, en mager jordmån som tvingar druvorna att kämpa för sin överlevnad och dessutom gör att ogräs trivs mycket dåligt. Druvorna är skördade maskinellt nattetid, krossade och jästa på rostfria tankar. En del av vinet har lagrats en tid på ek, även det en faktor som gör vinet mer komplext och mångfacetterat som en opal.
Druva: Shiraz, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprungsland: Australien
Ursprung: South Eastern Australia
Producent: V&S
Volym/Pris/Sbid: 3000 ml/189 Kr/ 635208
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Hög intensitet, röd nyans.
Doft: Stor, rik och bärig med tydliga inslag av svarta vinbär, plommon, vildhallon och en aning saltlakrits.
Smak: Fyllig och generöst bärig med kraftfull vinbärskaraktär, inslag av blåbär och hallon och en elegant pepprighet i eftersmaken.
Användning: De flesta kötträtter, gärna grillade. Smakrika vegetariska rätter och hårdostar.
Opal Springs är gjort på 40 procent shiraz, 35 procent cabernet sauvignon och 25 procent petit verdot från olika delar av sydöstra Australien, främst från Riverland. Shiraz ger frukt och en omedelbar generositet, medan både cabernet och petit verdot bidrar med ryggrad och en bredare bukett av smaker. Jordmånen i vingårdarna består av sandig lera ovanpå en grund av kalksten, en mager jordmån som tvingar druvorna att kämpa för sin överlevnad och dessutom gör att ogräs trivs mycket dåligt. Druvorna är skördade maskinellt nattetid, krossade och jästa på rostfria tankar. En del av vinet har lagrats en tid på ek, även det en faktor som gör vinet mer komplext och mångfacetterat som en opal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar