Kategori: Röda viner
Druva: Nebbiolo
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Langhe
Producent: Fontanafredda
Leverantör: EnoSvezia
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/99 Kr/ 2230001
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Medel till djup rubinröd färg.
Doft: Medelstor, hallonfruktig doft med karaktär av lakrits, mörka körsbär, violer och fat.
Smak: Torr med balanserad till frisk syra, strama tanniner och medelfyllig kropp. Smak av mörka bär, körsbärskärnor, violer med stram avslutning.
Druvsort: Nebbiolo 100%
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i, slutet av september. Frukten kommer från såväl Fontanafreddas egna vingårdar kring Alba som från lokala kontrakterade odlare i Langhe. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 26-28˚C i 8 dagar. Under alkoholjäsningen syresätts, sk micro-oxidation, vinet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och mognar 12 månader på franska ekfat av olika storlek. Vinet filtreras lätt innan det buteljeras. Den totala produktionen av årgång 2005 uppgår till 150.000 flaskor.
Servering: Smakrika kötträtter av nöt och vilt, grytor och gräddiga pastarätter.
Lagring: 1-5 år
Druva: Nebbiolo
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprungsland: Italien
Ursprung: Langhe
Producent: Fontanafredda
Leverantör: EnoSvezia
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/99 Kr/ 2230001
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Medel till djup rubinröd färg.
Doft: Medelstor, hallonfruktig doft med karaktär av lakrits, mörka körsbär, violer och fat.
Smak: Torr med balanserad till frisk syra, strama tanniner och medelfyllig kropp. Smak av mörka bär, körsbärskärnor, violer med stram avslutning.
Druvsort: Nebbiolo 100%
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i, slutet av september. Frukten kommer från såväl Fontanafreddas egna vingårdar kring Alba som från lokala kontrakterade odlare i Langhe. Musten jäser med skalkontakt på rostfria tankar vid 26-28˚C i 8 dagar. Under alkoholjäsningen syresätts, sk micro-oxidation, vinet. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och mognar 12 månader på franska ekfat av olika storlek. Vinet filtreras lätt innan det buteljeras. Den totala produktionen av årgång 2005 uppgår till 150.000 flaskor.
Servering: Smakrika kötträtter av nöt och vilt, grytor och gräddiga pastarätter.
Lagring: 1-5 år
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar