Kategori: Röda viner
Druva: 75% grenache, 20% syrah och 5% mourvedre.
Alkoholhalt: 15%
Ursprung: Gigondas
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Domaine du Pesquier
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 145 Kr / 2836
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Kryddig, aningen utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, lakrits, torkade örter och choklad.
Smak: Kryddigt, aningen utvecklat vin med inslag av fat, katrinplommon, lakrits, örter, choklad och vitpeppar.
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av mörkt kött, gärna grytor eller stekar.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Lagring: Ett till ett och ett halvt år på franska ekfat.
Odlingsområde: Gigondas ligger i södra Rhônedalen nordost om Châteauneuf-du-Pape.
Skörd: Manuell. Skördeuttaget var 35 hektoliter per hektar.
Producentbeskrivning: Firman är familjeägd sedan fyra generationer och drivs av Guy och Mathieu Boutiere. Egendomen omfattar 17 hektar vinodlingar i Gigondas.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades delvis och krossades, därefter jäsning och skalmaceration i fyra veckor.
Övrigt: Gigondas fick appellationsstatus 1971. I området, om drygt 1 300 hektar, görs i huvudsak röda viner.
Druva: 75% grenache, 20% syrah och 5% mourvedre.
Alkoholhalt: 15%
Ursprung: Gigondas
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Domaine du Pesquier
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 145 Kr / 2836
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, röd färg.
Doft: Kryddig, aningen utvecklad doft med inslag av fat, katrinplommon, lakrits, torkade örter och choklad.
Smak: Kryddigt, aningen utvecklat vin med inslag av fat, katrinplommon, lakrits, örter, choklad och vitpeppar.
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av mörkt kött, gärna grytor eller stekar.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Lagring: Ett till ett och ett halvt år på franska ekfat.
Odlingsområde: Gigondas ligger i södra Rhônedalen nordost om Châteauneuf-du-Pape.
Skörd: Manuell. Skördeuttaget var 35 hektoliter per hektar.
Producentbeskrivning: Firman är familjeägd sedan fyra generationer och drivs av Guy och Mathieu Boutiere. Egendomen omfattar 17 hektar vinodlingar i Gigondas.
Vinifiering: Druvorna avstjälkades delvis och krossades, därefter jäsning och skalmaceration i fyra veckor.
Övrigt: Gigondas fick appellationsstatus 1971. I området, om drygt 1 300 hektar, görs i huvudsak röda viner.
Hej Cryssanthander,
SvaraRaderaVerkligen ett kanonvin men hur tänker du när du skriver att vinet inte vinner på lagring?
/KM
Hej KM.
SvaraRaderaDu kan låta vinet ligga länge utan att det varken blir sämre eller bättre jämfört med den upplevelse vinet levererar redan idag.
Hälsn,
Lelle Cryssanthander
Hej Lelle, Vi åker ner till Domaine du Pesquier om ett par dagar och ställer gärna frågan direkt till producenten :)Kan vara intressant att höra hans synvinkel på vinets lagringsmöjligheter.
SvaraRaderaHojta till om ni vill fråga om något annat!
Mvh Hampus på vinia
Hej Hampus. Kul att Vinia hittat till min blogg. Hälsa dem gärna att de gör ett mycket gott vin.
SvaraRaderaOm ni vill så skicka gärna över några flaskor av de viner ni importerar, så lägger jag upp dem här på bloggen. Bloggen är just nu näst störst i Sverige gällande vintips.
Hälsn,
Lelle
Hej Lelle, Jag såg ditt svar först nu :) Det var en kul och intressant resa och vi klippte faktiskt ihop en liten film från besöket.
SvaraRaderahttp://www.vinia.se/blogg/2011/pa-besok-i-vingarden-domaine-du-pesquier/
Kontaka gärna mig på Hampus@vinia.se så skickar jag lite info om vårt sortiment om du fortfarande är intresserad av att prova några av våra viner.
Mvh Hampus