Kategori: Mousserande viner
Druva: 60% chenin blanc, 20% chardonnay och 20% cabernet franc
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Crémant de Loire
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Langlois-Chateau
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 99 Kr / 7404
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljusgul färg.
Doft: Ungdomlig doft med inslag av mineral, gröna äpplen, citrus och örter.
Smak: Torr, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, honung, mineral och grapefrukt.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Odlingsområde: Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.
Skörd: Manuell.
Producentbeskrivning: Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.
Vinifiering: Traditionell metod, vilket bland annat innebär att vinets andra, kolsyregivande jäsning skedde i butelj.
Druva: 60% chenin blanc, 20% chardonnay och 20% cabernet franc
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Crémant de Loire
Ursprungsland: Frankrike
Producent: Langlois-Chateau
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 99 Kr / 7404
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljusgul färg.
Doft: Ungdomlig doft med inslag av mineral, gröna äpplen, citrus och örter.
Smak: Torr, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, honung, mineral och grapefrukt.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Odlingsområde: Crémant de Loire fick appellationsstatus 1975 och utgörs för närvarande av cirka 500 hektar vingårdsmark i distrikten Anjou, Saumur och Touraine.
Skörd: Manuell.
Producentbeskrivning: Langlois-Chateau grundades 1885 av Edouard Langlois och Jeanne Chateau. Idag drivs företaget, som ägs av champagnehuset Bollinger, av Michel Villedey. Egendomen omfattar 65 hektar vinodlingar i Saumur, samt mindre odlingar i Sancerre och Muscadet. Förutom mousserande viner producerar man också både vita och röda stilla viner. Vinmakare är Francois Regis de Fougerox.
Vinifiering: Traditionell metod, vilket bland annat innebär att vinets andra, kolsyregivande jäsning skedde i butelj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar