Kategori: Vita viner
Druva: Riesling
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Rheinhessen
Ursprungsland: Tyskland
Producent: Wagner Stempel
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 149 Kr / 2177
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av honung, persika, ananas, lime och mineral.
Smak: Torrt, mycket friskt, nyanserat, druvigt vin med inslag av honung, ananas, lime och mineral.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter.
Hållbarhet: Kan lagras.
Sockerhalt 7 gram/liter
Jordart/jordmån: Sand och lera, med underliggande lager av kvarts och porfyr.
Odlingsområde: Rheinhessen ligger vid floden Rhen, söder om staden Mainz. Druvorna till detta vin kommer från Grand Cru-lägena Höllberg och Heerkretz.
Skörd: Manuell.
Producentbeskrivning: Wagner Stempel grundades 1845, firman drivs idag av Daniel Wagner, som tog över verksamheten efter sina föräldrar 1993. Hälften av odlingarna upptar riesling, resten är planterat med pinot blanc, silvaner, pinot noir, frühburgunder och saint laurent.
Vinifiering: En fjärdedel av musten vinifierades på tyska ekfat, resterande del must vinifierades på ståltankar. Naturlig jäst.
Druva: Riesling
Alkoholhalt: 12,5%
Ursprung: Rheinhessen
Ursprungsland: Tyskland
Producent: Wagner Stempel
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 149 Kr / 2177
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Ljus, gul färg.
Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av honung, persika, ananas, lime och mineral.
Smak: Torrt, mycket friskt, nyanserat, druvigt vin med inslag av honung, ananas, lime och mineral.
Användning: Serveras vid cirka 8°C som aperitif eller till fisk- och skaldjursrätter.
Hållbarhet: Kan lagras.
Sockerhalt 7 gram/liter
Jordart/jordmån: Sand och lera, med underliggande lager av kvarts och porfyr.
Odlingsområde: Rheinhessen ligger vid floden Rhen, söder om staden Mainz. Druvorna till detta vin kommer från Grand Cru-lägena Höllberg och Heerkretz.
Skörd: Manuell.
Producentbeskrivning: Wagner Stempel grundades 1845, firman drivs idag av Daniel Wagner, som tog över verksamheten efter sina föräldrar 1993. Hälften av odlingarna upptar riesling, resten är planterat med pinot blanc, silvaner, pinot noir, frühburgunder och saint laurent.
Vinifiering: En fjärdedel av musten vinifierades på tyska ekfat, resterande del must vinifierades på ståltankar. Naturlig jäst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar