Kategori: Röda viner
Druva: Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel, Syrah
Alkohol volym: 13,5%
Ursprungsland: USA
Ursprung: Mendocino County
Producent: Bonterra Vineyards
Leverantör: Philipson & Söderberg
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/145 Kr/ 671001
Druva: Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel, Syrah
Alkohol volym: 13,5%
Ursprungsland: USA
Ursprung: Mendocino County
Producent: Bonterra Vineyards
Leverantör: Philipson & Söderberg
Volym/Pris/Sbid: 750 ml/145 Kr/ 671001
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Karaktär: Ett sammetslent fylligt vin med komplexitet och typiska cabernetdofter av cederträ, vanilj och svarta vinbär.
Smak av mörka bär med inslag av peppar, vanilj och cederträ.
Druvor: Cabernet Sauvignon 85%, Merlot 3%, Syrah 10%, Zinfandel 2%
Lagras: Kan lagras upp till 5-10 år.
Passar till: De flesta kötträtter, gärna stekar som t ex helstekt rostbiff med rosmarin eller lammstek med mynta.
Mer om Bonterra Cabernet Sauvignon: Bonterra betyder god jord och är namnet på Fetzers ekologiskt odlade serie. Första årgång var 1991 och de två vinerna var dels en chardonnay, dels en röd på 55% petit sirah och 45% zinfandel, viner som släpptes ut i liten upplaga och på "vanliga" flaskor. Efterhand har de ekologiska odlingarna utökats och produktionen blivit större. År 2002 var samtliga 700 hektar i Fetzers ägor ekologiskt certifierade + 385 hektar i McNab Ranche som dessutom är biodynamiskt odlat. Fler viner i Bonterra-serien har sett dagens ljus sedan 1991 som t ex Zinfandel, Cabernet Savignon, Syrah och Viognier. Buteljerna (gjorda av returglas) har också blivit helt anpassade med innehållet: Etiketter av vasspapper, med text av sojabläck. Sedan 1985 år har Fetzer experimenterat för att få fram denna miljöanpassade vinodling. Naturligtvis är inga kemiska medel tillsatta i odlings- eller tillverkningsprocessen. Fetzer är utan tvekan i frontlinjen när vi talar om ekologisk vinodling. De organiskt odlade druvorna till detta vin är hämtade från Fetzer Home Ranch, Redwood Valley, och Bartlocci Lake Vineyards. Efter jäsning på temperaturkontrollerade rostfria tankar har vinet lagrats i 14 månader på 10% nya amerikanska ekfat och 19% nya franska samt resten på 1-2 års-fat på fransk och amerikansk ek. Hopland är namnet på byn, för många år sedan odlades nämligen humle och inte druvor här. Byn (891 inv) har idag ett av de mindre men bättre mini-bryggerierna i Kalifornien.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar