Kategori: Röda viner
Druva: Pinot Noir
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Central Otago
Ursprungsland: Nya Zeeland
Producent: Wooing Tree Vineyard
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 199 Kr / 99987
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blåröd färg
Doft: Nyanserad, kryddig, bärig doft med rostad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, plommon, ingefära, cola och örter.
Smak: Nyanserad, kryddig, bärig smak med rostad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, plommon, ingefära, cola, örter och vanilj.
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av feta eller vilda fåglar samt till rätter av fläsk- och lammkött.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Odlingsområde: Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde. Skörd: Manuell, från den 20 till den 28 april.
Lagring: I elva månader på franska ekfat, varav en tredjedel var nya. Vinet buteljerades den 6 april 2010.
Producenten: Wooing Tree Vineyard grundades 2002 av Steve och Thea Farquharson, samt Jane (Steves syster) och Geoff Bews. När vingården skulle anläggas, behövdes en hel del träd rensas undan, men man behöll ett 80-årigt träd mitt i vingården, Wooing Tree. Trädet var en traditionell mötesplats för traktens kärlekspar, och är så än idag, då det ofta används som plats för vigslar och frierier. Vinmakare är Carol Bunn.
Övrigt: Stockarna av pinot noir till detta vin var av klonerna 115, 777, 667, 6 och 5. Vinet har fått sitt namn efter Cromwell Chaferskalbagge (prodontria lewisi). Denna utrotningshotade skalbagge lever endast på Nya Zeeland, i ett 81 hektar stort naturreservat, som har avsatts speciellt för arten.
Druva: Pinot Noir
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Central Otago
Ursprungsland: Nya Zeeland
Producent: Wooing Tree Vineyard
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 199 Kr / 99987
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Färg: Mörk, blåröd färg
Doft: Nyanserad, kryddig, bärig doft med rostad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, plommon, ingefära, cola och örter.
Smak: Nyanserad, kryddig, bärig smak med rostad fatkaraktär, inslag av jordgubbar, plommon, ingefära, cola, örter och vanilj.
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av feta eller vilda fåglar samt till rätter av fläsk- och lammkött.
Hållbarhet: Vinner inte på lagring.
Odlingsområde: Central Otago är Nya Zeelands, och världens, sydligaste vinområde. Skörd: Manuell, från den 20 till den 28 april.
Lagring: I elva månader på franska ekfat, varav en tredjedel var nya. Vinet buteljerades den 6 april 2010.
Producenten: Wooing Tree Vineyard grundades 2002 av Steve och Thea Farquharson, samt Jane (Steves syster) och Geoff Bews. När vingården skulle anläggas, behövdes en hel del träd rensas undan, men man behöll ett 80-årigt träd mitt i vingården, Wooing Tree. Trädet var en traditionell mötesplats för traktens kärlekspar, och är så än idag, då det ofta används som plats för vigslar och frierier. Vinmakare är Carol Bunn.
Övrigt: Stockarna av pinot noir till detta vin var av klonerna 115, 777, 667, 6 och 5. Vinet har fått sitt namn efter Cromwell Chaferskalbagge (prodontria lewisi). Denna utrotningshotade skalbagge lever endast på Nya Zeeland, i ett 81 hektar stort naturreservat, som har avsatts speciellt för arten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar