Kategori: Röda viner
Druva: Sangiovese
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Chianti Classico, Toscana
Ursprungsland: Italien
Producent: Marchesi Mazzei
Supplier Johan Lidby Vinhandel AB
Volym/Pris/Sbid 750ml / 149 Kr / 32229
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Utseende: Klarröd färg med hög intensitet.
Doft: Stor, fruktig och komplex med lätt kryddighet, inslag av kärnfrukt, mörka bär och fat.
Smak: Generöst fruktig, stram och fyllig med inslag av röda bär, stenfrukt och fat. Varm generös eftersmak med tydligt kryddiga toner och lätt rostad stil.
Beskrivning: Fonterutoli är egendomens Chianti Classico och är hjärtat av produktionen. Druvorna handplockades och efter pressning får musten jäsa på rostfria temperaturkontrollerade tankar med skalmacerering under totalt ca 16 dagar. Vinet drogs sedan över på fat av fransk ek för en lagring på dessa i 12 månader. Av dessa fat var cirka 25 procent nya. Fonterutoli är egendomens ”andravin” för att använda en Bordeauxterm. Detta innebär att man blandar de bästa vinerna från olika delar av vingården som inte valdes ut för att ingå i Castello di Fonterutoli. Kvaliteten är genomgående mycket hög och trots en produktion om 220 000 buteljer om året är allt vin kvoterat.
Druva: Sangiovese
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Chianti Classico, Toscana
Ursprungsland: Italien
Producent: Marchesi Mazzei
Supplier Johan Lidby Vinhandel AB
Volym/Pris/Sbid 750ml / 149 Kr / 32229
Producenten/leverantörens egen beskrivning
Utseende: Klarröd färg med hög intensitet.
Doft: Stor, fruktig och komplex med lätt kryddighet, inslag av kärnfrukt, mörka bär och fat.
Smak: Generöst fruktig, stram och fyllig med inslag av röda bär, stenfrukt och fat. Varm generös eftersmak med tydligt kryddiga toner och lätt rostad stil.
Beskrivning: Fonterutoli är egendomens Chianti Classico och är hjärtat av produktionen. Druvorna handplockades och efter pressning får musten jäsa på rostfria temperaturkontrollerade tankar med skalmacerering under totalt ca 16 dagar. Vinet drogs sedan över på fat av fransk ek för en lagring på dessa i 12 månader. Av dessa fat var cirka 25 procent nya. Fonterutoli är egendomens ”andravin” för att använda en Bordeauxterm. Detta innebär att man blandar de bästa vinerna från olika delar av vingården som inte valdes ut för att ingå i Castello di Fonterutoli. Kvaliteten är genomgående mycket hög och trots en produktion om 220 000 buteljer om året är allt vin kvoterat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar