tisdag 15 mars 2011

Stellenzicht Golden Triangle Pinotage 2008
Kategori: Röda viner
Druva: Pinotage
Alkoholhalt: 14%
Ursprung: Stellenbosch
Ursprungsland: Sydafrika
Producent: Stellenzicht
Supplier: janake wine group
Volym/Pris/Sbid: 750ml / 112 Kr / 22273

Producenten/leverantörens egen beskrivning
Ett av Sydafrikas mest prisbelönta Pinotageviner och ständig Guld och Dubbelguldvinnare på Veritasbedömningarna samt ett av ABSA Top 10 pinotagebedömningars vinnare vid tre av de senaste fyra åren, bl.a. 2006. Ett mycket modernt och typiskt pinotagevin som t.o.m. pinotagetvivlare tycker om. Vinmakaren Guy Webber är en hängiven pinotageentusiast som även experimenterar flitigt med nya pinotageblandningar.

Namnet Golden Triangle kommer från ett berömt odlingsområde i form av en triangel i Stellenbosch och Helderberg Mountain som bildar gräns i syd och väst och väg 44 i nordväst.

Stor och mättad karaktär med typisk pinotagestil. Fylligt, smakrikt och strålande koncentration och frukt och stram lång eftersmak. Ett vin som passar till alla sorters kött och vilträtter men även utmärkt till smakrikare fisk- och fågelrätter. Druvorna jäses i rostfria tankar vid 28-30 grader efter avstjälkning. Malolaktisk jäsning sker på barriquer där vinet även lagras i 16 månader. Man har använt 40% franska och 60% amerikanska fat. Vinet är konsumtionsfärdigt men utvecklas och håller ca 10 år i en bra källare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar